Internet Körzeti Megbízott
Rendőrsztori 12 - amikor a rend őrei elfelejtik: "Szolgálunk és védünk"  

APEcHes történetek
VIP és no VIP
Rendőrsztorik

A KRESZ §-ai a megállásról

Linkek:
Rendőrségi körözések
FBI körözések

A legjobb oldalak a neten:
ballon.hu logo
rendorallam.hu

model.hu
randi.hu

 

Fényképezőgépek jóáron

Beugrottak a TESCO-ba...

Pécs, Budai Vám, TESCO bevásárlóközpont 2005. 12. 23. 10 óra 17 perc. A bejárathoz legközelebbi forgalomtól elzárt területen ki más parkolna Karácsony előtt egy nappal, mint egy rendőr? Természetesen volt parkolóhely. Szinte minden sávban, én is nagyon könnyen leparkoltam. De a rend őrei, akiknek büntetni kellene az ilyet, megsértik a KRESZ-t és még a látszattal sem foglalkoznak. Nem nehéz kitalálni, hogy a szolgálati autóval vásárolni mehettek és még azt is merném feltételezni, hogy szolgálati időben.
Az autó hátulján, ami egy lehet a most lízingelt 400 darabból, jól látható a szlogenjük. Kérem a rend rendetlen őreit, olvassák és kövessék: "Szolgálunk és Védünk"!
________________________________________________________________
________________________________________________________________


Örömmel tapasztaltam, egyre többen – feltehetően az érintettek is - olvassák a WANTED.hu-t. Ehhez az oldalhoz érkezett a legtöbb hozzászólás, amiket alább megtaláltok és egyben válaszolok is mindenkinek:
Lehet, hogy intézkedtek az autó utasai, de lehet, hogy csak olyasmi történt, mint itt vagy itt. Ezen nem kívánok vitatkozni, de újra átolvastam a KRESZ idevonatkozó részeit (amit javaslok másoknak is). Nem találtam olyat, ami szabályossá tenné a fenti képen látható jármű parkolását. De olvastam ilyet:

"A KRESZ 49. § (4.)
A megkülönböztető fényjelzést - ha a jármű olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos - működtetni kell. Megkülönböztető hangjelzést álló járművön használni nem szabad."


Tehát vagy keresni kell a szabályos parkolóhelyet vagy megkeresni a kapcsolót, ami bekapcsolja a kék lámpát ott az autó tetején. Ez talán nem fog időveszteséget okozni senkinek sem...

Üdv: iKMB
________________________________________________________________
________________________________________________________________


From: HeZoli
Sent: Thursday, February 02, 2006 11:09 AM
Subject: tescos rendörautora válasz

Bocsi hogy ide írok de nem tudtam hova kell. Hozzászólnék a tescos rendőrparkoláshoz.
Az összes ott olvasott megnyilvánulás arról szol hogy szegény rendőröknek biztos okuk volt oda állni. Minden ember aki közlekedési szabályt megsért azért teszi mert nem tudott mást tenni, kénytelen volt a szabályt megsérteni. Ezért az ő tettüket semelyik szerv nem nézi el, és mindig a KRESZben leírtakra hivatkoznak. A kép nem azért keltett a beküldőben ellenszenvet, mert pont rendőrautó volt, hanem mert ha ugyan ezt egy másik magánszemély tette volna azt keményen megbüntetik(kreszre hivatkozva)és nem érdekli őket, hogy mennyire siettek. Senki nem tenne ilyen képet fel ha betartanák a szabályokat azok is akik ezek miatt büntetnek.("A KRESZ 49. § (4.) A megkülönböztető fényjelzést - ha a jármű olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos - működtetni kell. Megkülönböztető hangjelzést álló járművön használni nem szabad.")
Tehát vagy keresni kell a szabályos parkolóhelyet vagy megkeresni a kapcsolót, ami bekapcsolja a kék lámpát ott az autó tetején. Ez talán nem fog időveszteséget okozni senkinek sem...
Ha így tennének senki nem tenne ilyen lépéseket, mint  a honlap készítői, a kép küldői. Ha ők nem tartják be akkor hogy várják el a többiektől hogy betartsák. Csak egy példa. Engem megbüntettek azért mert AUCHAN parkolóba beálltam egy mozgássérültek részére fenntartott parkolóhelyre karácsony előtt aranyvasárnap mert nem volt máshol hely, ott pedig senki nem állt. Vagy negyedóráig keringtem a parkolóba mert helyet kerestem miután beálltam oda. Ha engem megbüntettek őket hasonlok miatt miért nem vonja senki felelőségre. A szabályok mindenkire vonatkoznak mindegy milyen kocsiba ül, milyen ruha van rajta.Remélem még sok ilyen kép készül, és talán majd hozzászoknak ahhoz hogy ők is a KRESZ szerint viselkedjenek hamár ezt elvárják, vagy ne várják el.
Ha lehet ezt tegye ki oda ahol a többi hozzászólás van.
Köszönettel Hezoli.

________________________________________________________________

From: sch. sz.
Sent: Saturday, January 07, 2006 8:50 PM
Subject: Bevásárolnak munkaidőben??????????????????????

Üdvözlet I-KMB!

Nem tudom hogy honnan ered a Neved, de nagyon bízom abban, hogy nem vagy rendőr. Igazából megértem a problémátokat, de kérdezem én a képek beküldőitől, hogy tudják-e egyáltalán, hogy miért pont ott
és akkor álltak meg a rend őrei. - A pécsi TESCOS-s dologhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ismerem a
probléma hátterét, miszerint nem BEVÁSÁROLNI mentek a rend őrei, hanem éppen dolgoztak odabent. Egy "bolti tolvajjal" szemben intézkedtek. Igazából szerintem még most is felmerül benned a kérdés,
hogy miért nem álltak be a parkolóba? Hát itt a válasz - szerintem:
Kellemes látvány a TESCO áruházba érkezőknek, hogy a rend őrei egy hátrabilincselt bűnözőt visznek végig a parkolón? Akkor az lenne a baj, hogy miért nem lehet ezt megoldani humánusabban. Sértő továbbá személyemnek az is, hogy a kép beküldője alattomos feltételezésekbe bocsátkozik azáltal, hogy tudta nélkül talál ki egy sztorit arról, hogy mit is csinálnak bent a rendőrök.
- Hasonló a történet a székesfehérvári srácokkal kapcsolatban is. Igazat adok abban, hogy a szolgálati gépkocsi rossz helyen parkol, ez nem vita, de kérdezem én, hogy mi köze van a beküldőnek ahhoz hogy
a rendőrök hány asztalhoz ülnek le kávét inni? Ha akartak volna akkor akár két külön asztalhoz is leülhettek volna, ez mindenkinek magánügye.
Az igazi problémákkal kellen inkább foglalkozni.
Elég szomorúnak tartom, hogy mindenben a negatív dolgokat látják az emberek, de van erre egy jó megoldás: fell kell húzni az egyenruhát és meg kell mutatni, hogy hogyan kell csinálni, mindenki előtt szabad a pálya. Kezd az egész a magyar focihoz hasonlítani, mindenki ért hozzá, de senki sem tudja csinálni, csak a pálya széléről bekiabálás megy. Nagyon felvidítana egyébként, ha végre lenne egy olyan internetes oldal is, ahol nem szídják, hanem dícsérik azokat az embereket, akik nap mint nap ki vannak téve annak, hogy este már nem mennek haza a családjukhoz. Kicsit el kellene gondolkodni ezeken a dolgokon is.

Tisztelettel: egy "igazi" KMB-s

UI:A levél hasonlít egy másikra, amit a Kludor@ ...-ről küldtem, de sajnos úgy nem látszott az igazi email címem; hát most ez is itt van. Egyébként megoldható lenne, hogy a reagálások is megjelenjenek a képek alatt?????  
________________________________________________________________

From: András
Sent: Saturday, January 07, 2006 8:14 PM
Subject:

Beugrottak a Tescóba című képre szeretnék reagálni röviden! Kedves jó indulatú!! Talán ha teljes mértékben tisztában volnál azzal, hogy a rendőrök miért ott parkoltak le ahol leparkoltak, akkor valószínű, hogy nem irnál ilyen baromságokat és nem keltenél fölöslegesen rossz indulatokat a rendőrségel szemben! Jó, tény és való, hogy nem minden rendőr tartja be teljes mértékben az előírt követelményeket, de ez nem jelenti azt, hogy amint egy tilosban álló rendőrautót látsz az biztos, hogy nem szolgálti feladatát látja el, maszekol stb...! Mi van ha éppen a munkáját végezte és sietett a tescóba egy bolti lopóért, aki erőszakosan lépett fel az emberekkel szemben?! Akkor nem valószínű, hogy parkolóhelyet fognak keresgélni!!            
________________________________________________________________

From: Klaudia
Sent: Friday, January 06, 2006 5:18 PM
Subject: Bevásárolnak munkaidőben??????????????????????

Üdvözlet I-KMB!

Nem tudom hogy honnan ered a Neved, de nagyon bízom abban, hogy nem vagy rendőr, ugyanis idestova nyolc éve azért harcolok, hogy az ilyen kollégákat eltávolítsam a testületből. Igazából megértem a problémátokat, de kérdezem én a képek beküldőitől, hogy tudják-e egyáltalán, hogy miért pont ott és akkor álltak meg a rend őrei. A pécsi TESCOS-s dologhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ismerem a probléma hátterét, miszerint nem BEVÁSÁROLNI mentek a rend őrei, hanem éppen dolgoztak odabent.
Egy "bolti tolvajjal" szemben intézkedtek. Igazából szerintem még most is felmerül benned a kérdés, hogy miért nem álltak be a parkolóba? Hát itt a válasz - szerintem: Kellemes látvány a TESCO áruházba érkezőknek, hogy a rend őrei egy hátrabilincselt bűnözőt visznek végig a parkolón? Akkor az lenne a baj, hogy miért nem lehet ezt megoldani humánusabban. A mai világban elég szomorúnak tartom, hogy mindenben a negatív dolgokat látják az emberek, de van erre egy jó megoldás, fell kell húzni az egyenruhát és meg kell mutatni, hogy hogyan kell csinálni, mindenki előtt szabad a pálya. Kezd az egész a magyar focihoz hasonlítani, mindenki ért hozzá, de senki sem meri csinálni, csak a pálya széléről bekiabálni.
NAgyon felvidítana egyébként, ha végre lenne egy olyan internetes oldal is, ahol nem szídják, hanem dícsérik azokat az embereket, akik nap mint nap ki vannak téve annak, hogy este már nem mennek haza a családjukhoz. Kicsit el kellene gondolkodni ezeken a dolgokon is.                                                                             

Tisztelettel: egy "igazi" KMB-s
________________________________________________________________

From: széchenyi harold
Sent: Thursday, January 05, 2006 11:38 PM
Subject: a weblapjánál értelmesebb választ remélek.

Tisztelt iKMB!

Nagy megdöbbenéssel fogadtam ezt a silány web-lapot. Nem hittem volna, hogy egyes embereknek mire nincs idejük és energiájuk. Talán fel sem fogja, hogy mit tesz. Nem gondolt bele, hogy ezek a rendőrök a munkájukat végzik és adott esetekben nem az a legfontosabb, hogy tudnak-e szabályosan megállni. Könnyen elképzelhető, hogy nem a szabályos várakozás volt a legfontosabb. Ilyen ostobában fel sem merül, hogy valami  feladat  vezérelte őket, és nem az, hogy a tulbuzgó állampolgárok kicsinyes
elképzeléseit kielégítsék. Ami még külön tetszik, hogy a fantáziátlan véleményét milyen egyoldaluan ki tudja fejteni, a hirtelen felállított elméleteivel. Kritikán aluli!
Igazat adok abban, hogy egyes rendőrők néha a szabályokat megsértve közlekednek és parkolnak. Valjuk be öszíntén, hogy egyből ez a fricskázás és durva sértő kritika senkinek előnyét nem szolgálja. 
Talán ön még soha nem szabálytalankodott? Vagy túl sok volt a bűntetés?

Ui.: Talán eljöhet azaz eset amikor sürgösen szüksége lenne rendőri segítségre, akkor csak azért ne érjenek időben oda, mert a KRESZ szabályait maradéktalanul betartják és a háza előtt nem tudnának szabályosan megállni.

üdvözlettel: a láttakon felháborodott rendőrbarát!


  Előző rendőrsztori