Internet Körzeti Megbízott
Rendőrsztori 10 - amikor a rend őrei elfelejtik: "Szolgálunk és védünk"
Védeni és nem veszélyt okozni!
 

APEcHes történetek
VIP és no VIP
Rendőrsztorik

A KRESZ §-ai a megállásról

Vicces, humoros képek rendőrökről a nagyvilágból

Linkek:
Rendőrségi körözések
FBI körözések

A legjobb oldalak a neten:
ballon.hu logo
rendorallam.hu

model.hu
randi.hu

 

CD-k, DVD-k jóáron

Pécsre beérő 57-es számú főút és a nagyárpádi városrészbe vezető út kereszteződése 2005. december elején.
Jobbra egy rosszul belátható kanyar, sebességkorlátozás és megállni tilos a kereszteződés miatt. Elsőre nem látszik, hogy miért került ide a kép. Azért mert az a sötétkék autó a rendőrség tulajdona és sebességet ellenőriz. Igen a traffipax.
Senki nem szereti a találkozást az ilyen autóval, de azért őket kellene büntetni, mert egy balesetveszélyt okoznak azzal, ahogy ellenőriznek. Rájuk is vonatkozik a KRESZ 49. §-a és mivel rendőrök, ezért elsődleges feladatuk lenne a mi védelmünk. Nem csak a gyorshajtók kiszűrése, de a balesetek megelőzése és nem a veszélyes helyzetek előidézése! Tessék szolgálni és védeni!!!

________________________________________________________________
________________________________________________________________

Tisztelt Krémer! 

Nem hiszem, hogy helikopterre lenne szükség, de egy lézeres készülék biztos segítene Azzal már 1,5 km-ről is lehet mérni…
Feltettem a helyszínről egy másik képet és hozzászólást. Bizonyára érdekes lehet Önnek is!
Örülök, hogy tiszteletben tartja a KRESZ szabályait és remélem, egyszer elérjük, hogy a rend őrei is mindannyian betartsák.

Üdv:
iKMB

________________________________________________________________

From: Krémer
Sent: Sunday, January 22, 2006 11:04 PM
Subject: És a többi közlekedő?

Tisztelt Szerkesztő!

Pécsi lakosként hozzáfűznén a 10-es számú képhez, hogy a Rendőrők a forgalom veszélyeztetése nélkül állnak a lefényképezett helyen. Elég gyakran megyek át gépkocsival a fenti helyen. A képen szereplő "Lakott terület" hossza, a főút viszonylatában kb. 100 méter. Erre a rövid távra sajnos a gépjármű közlekedésben részt vevők 99%-a nem hajlandó 50 km/h-ra lelassítani, pedig van lakott területre és sebességlimitre figyelmeztető tábla! Mégis látszólag gyorsabban (sokkal gyorsabban) mennek át ezen a területen. Mivel én tiszteletben tartom ezeket a jelzéseket, már jó néhányszor rám dudáltak, villogtattak. Ezt a szabályt hogyan lehetne betartatni? Helikopteres traffipax?  

________________________________________________________________

Tisztelt ... Úr!

Örülök, hogy Önök is olvassák a WANTED.hu oldalait. Megköszönöm, hogy elsőként vállalta a kollégái közül a nevével együtt a hozzászólást egy konkrét esetben. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy én lennék az egyik legboldogabb, ha bezárhatnám a honlapot, mert már nem lenne mit leközölni rajta.
A szóban forgó kereszteződést véletlenül én is ismerem. Sajnos voltam már szemtanúja annak is, hogy baleset történt ott. Valóban meg kell akadályozni, hogy hasonló esetek történjenek, mint amit Ön is említett.
Ennek ellenére meg kell jegyeznem, hogy a két kép nem egy időben készült! Az Ön által mellékelt képen a traffipaxos autó a zöldterületen áll. A WANTED.hu oldalon megjelent képen az autó a kitaposott területen áll. Mellékeltem Önnek azt a képet, amit Ön küldött és bejelöltem rajta a helyet.

További eredményes és sikeres munkát kívánok! 

Üdvözlettel:
iKMB

traffipax

From: ...@mail.orfk.b-m.hu
Sent: Friday, January 06, 2006 9:51 AM
Subject: hozzászólás

Tisztelt Uram/Hölgyem ! 

A fényképet nézve, és levelét olvasva teljes  egészében egyetértek Önnel, valóban a balesetek megelőzése, és nem a balesetveszélyes helyzetek előidézése a feladatunk, éppen ebből a célból küldtem ki a munkatársaimat. Az elmúlt év első 10 hónapjában 19 közlekedési baleset történt a kereszteződésben, és annak 500 méteres körzetében. Volt egy olyan gépkocsi amely úgy vágódott az árokba, hogy a km órája kiakadt, és 130-at mutatott. Egyébként az ominózus napon sebességmérés nem volt a kollegák új települési helyként mérték fel a kereszteződést, annak érdekében, hogy véget vessünk a gyorshajtásoknak. Csatolnék egy másik képet annak megítélésére, hogy előidéztünk-e balesetveszélyt.

Aláírás

 

  Előző rendőrsztori