Internet Körzeti Megbízott
APEcH 1 - amikor a hivatal nincs a helyzet magaslatán
 


APEcHes történetek
VIP és no VIP
Rendőrsztorik

Linkek:
Rendőrségi körözések
FBI körözések

A legjobb oldalak a neten:
ballon.hu logo
WANTED.hu
model.hu
randi.hu

 

 


Fényképezőgépek jóáron


Megállni tilos

 

2001-ben néhány barátommal elhatároztuk, hogy alakítunk egy közhasznú egyesületet. Megalakultunk, beadtuk a bíróságra a papírokat és a megyei bíróság be is jegyezte. A bejegyzési végzéssel bementem az APEH irodájába és kértem egy adószámot, ami ugye kötelező.
Sajnos az ügyvédünk elkövetett egy hibát az alapító okiratban, amiért is az ügyészség, amint megkapta a papírokat, azonnal megfellebbezte a bejegyzést így az nem is volt jogerős. Ezzel a fellebbezési értesítővel is bementem az APEH irodára és írásban bejelentettem, hogy mi a helyzet. Mondták, hogy ők addig nem törlik az adószámot, amíg nincs Legfelsőbb Bírósági döntés. Erre vártunk vagy fél évet, közben az APEH természetesen követelte tőlem a nem létező egyesület a bevallásait. Be is adtam ezeket mindaddig, amíg megjött a Legfelsőbb Bíróság végzése, hogy nem jegyzik be az egyesületet.
Fogtam a végzést és bejelentettem az APEH-nek, hogy nincs egyesület, töröljék az adószámot. Mindez még 2001-ben történt. A fenti levélből látszik, hogy még 2005-re sem sikerült nekik tudomásul venni, hogy gyakorlatilag az egyesület, mint jogi személy sosem létezett. Azért fenyegetni még mindig fenyegetnek 200.000 Ft-ig terjedő büntetéssel...